Welcome to finance Financial Services.

Így pályázhatsz sikeresen

28 Jul

Venczl Ferenc, HR-menedzserünk elárulja, hogy mire kell számítanod, ha hozzánk felvételizel, és tanácsokat ad arra vonatkozóan is, hogy mivel tűnhetsz ki a többi jelentkező közül.

Mire számíthatnak azok, akik a DLA Piperhez felvételiznek? Hogyan néz ki a kiválasztás folyamata?

Egy három körös kiválasztási folyamatra kell készülni. Az első körben egy rövid, informális interjú keretében velem fognak beszélgetni, majd pedig egy szakmai tesztet kell kitölteniük a pályázóknak. Ez a gyakornokok esetében egy 90 perces, a jelölteknél pedig egy 2 és fél-3 órás feladatsort jelent. Ez akármilyen rémisztően is hangzik, nem kell tőle megijedni, ugyanis nem a pályázók lexikális tudását teszteljük, hanem olyan feladatokat kell megoldani, amelyek a mindennapi munkavégzés során is előkerülnek majd. A pályázó gyakornokoknak például egy összefoglalót kell írniuk egy angol anyagból, vagy éppen el kell végezniük egy rövid háttérkutatást az interneten. A harmadik körben pedig az adott szakcsoportot vezető partnerrel és sokszor a szakcsoport senior ügyvédjeivel is találkoznak a felvételizők; itt már kevésbé a szakmai kompetencián, mintsem a kölcsönös, személyes megfelelésen, szimpátián lesz a hangsúly.

Melyek azok az alapkövetelmények, kompetenciák, képességek, amelyekkel minden sikeres jelentkezőnek rendelkeznie kell?

Természetesen minden pályázónál fontos, hogy milyen szintű a jogismerete, az egyetemen elsajátított tudásanyaga. Emellett azonban egyre fontosabb az is, hogy a pályázó rendelkezzen egy alapvető üzleti szemlélettel. Jellemzően nem elméleti jogtudósokat keresünk, hanem olyan szakembereket, akik értik az ügyfelek üzleti igényeit, problémáit, piacát. Ezeken felül természetesen fontos a nyelvtudás, illetve az is, hogy jó kommunikációs és prezentációs készségei legyenek a jelölteknek. Végül pedig az is fontos, hogy megvan-e a kölcsönös szimpátia a pályázó és annak a szakcsoportnak a tagjai között, ahová felvételizik az illető.

Mik azok a tulajdonságok, jellemzők, amelyekkel ki lehet tűnni a többi jelentkező közül?

Egy jelöltnél például plusz pontot jelent, ha cum laude vagy summa cum laude diplomája van, de megkülönböztető erejű az LLM, illetve a külföldi egyetemi tanulmányok is. A gyakornokoknál továbbá jól jöhet a szakkollégiumi tagság is. Általában azonban azzal lehet igazán kitűnni a többi jelentkező közül, ha látjuk azt a pályázón, hogy tényleg szeretne szakmailag is fejlődni nálunk, és nyitott az ügyvédeinknél felhalmozódó gyakorlati tudásanyag elsajátítására, illetve ha kirajzolódik valamiféle tudatosság a pályázati anyagból. Például sokat mond nekünk az, ha valaki csak nagy nemzetközi cégeknél, irodáknál gyakornokoskodott eddig, mert ebből látjuk, hogy igazán akarja az ilyen jellegű karriert, tudja, hogy mire számíthat és azt, hogy hogyan működnek a nemzetközi irodák. Ugyanakkor az is tudatosságra vall, ha valaki szisztematikusan végigjárta az összes területet, ahol jogi karriert lehet befutni, és dolgozott már például a közigazgatásban, bíróságon, nemzetközi cégeknél is.

Milyen jó tanácsokat adnál a felvételizőknek?

Legyenek specifikusak és hitelesek. Egyrészt a pályázati anyaguk legyen iroda- és szakterület specifikus. Már az önéletrajznál, majd pedig az interjúnál is érdemes kiemelni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek miatt egy pályázó alkalmas lehet egy adott pozícióra. Ilyen például, ha már a diplomamunkáját is a szakterülethez kapcsolódóan írta, vagy részt vett releváns szakképzéseken. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy csak azt vesszük fel, akinek 4 éves kora óta az az álma, hogy versenyjogi ügyvéd legyen; azokat is szívesen látjuk, akik egyszerűen csak nyitottak az adott területre. Ebben a helyzetben a legcélszerűbb az, ha nem próbálják eladni magukat úgy, mintha egész életükben erre a pozícióra készültek volna; egyszerűen csak legyenek őszinték. Több ezer felvételizőhöz volt már szerencsénk, a HR-esek és a munkatársak is nagyra értékelik, ha valaki őszinte és hiteles. Utolsó jó tanácsként még azt mondanám a jelentkezőknek, hogy bízzanak magukban. Az iroda mindig nyitott a tehetséges fiatalokra

Mi volt a legemlékezetesebb interjú-helyzeted?

Hát volt egy pár különleges szituáció. Volt már olyan például, hogy az interjú időpontjában minden tárgyalónk foglalt volt, ezért a teraszon kellett interjúztatnunk a pályázót, ami a panorámás kilátásnak köszönhetően persze nem volt azért annyira kellemetlen helyzet. De volt már olyan is, hogy szintén a tárgyalóhiány miatt a kollégák között kellett megírnia a tesztet a felvételizőnek, így aztán igazán valós képet kaphatott arról, hogy milyen az élet a DLA-nél.