Welcome to finance Financial Services.

Rászoruló gyermekeknek adományozott a DLA Piper Hungary

23 Dec

A DLA Piper Hungary számára kiemelt jelentőséggel bír a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítése. Egész évben igyekszünk aktívan részt vállalni az egyes alapítványok és szervezetek karitatív tevékenységében, így természetes volt, hogy a karácsonyi időszakot is szeretnénk meghittebbé tenni a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az ünnepi készülődés részeként két adománygyűjtő kezdeményezésben, a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójában, valamint egy borsodi óvoda adománygyűjtésében is közreműködtünk.

Irodánk munkatársai hisznek abban, hogy azzal teremtünk valódi értéket, ha másokért teszünk. Éppen ezért évek óta támogatjuk nem csupán ügyfeleink és partnereink, de a Baptista Szeretetszolgálat munkásságát is. A szervezet önkéntesei minden karácsonykor megrendezik a Cipősdoboz Akciót, amely során lehetőség nyílik gyermekeknek és fiataloknak szóló ajándékokat gyűjteni. Lelkes kollégáink 29 db praktikus használati tárgyakkal és játékokkal teli ajándékcsomagot állítottak össze, amelyek 6-12 éves korúaknak készültek.

Budapesti irodánk szakértői 2020-ban több mint 700 órányi jogi tanácsadást biztosítottak pro bono tevékenység keretében. Ebbe egyebek között a Csodalámpa Alapítványnak nyújtott segítségnyújtás is beletartozik, amelynek 2006 óta segédkezünk a felmerülő jogi kérdésének megoldásában. A jótékonysági szervezet célja, hogy évente több száz súlyosan beteg gyermek egy-egy kívánságát teljesítse, ezzel elősegítve a gyógyulásukat. A nemes ügyet irodánk részéről Horváth Mónika, az iroda partnere és szellemi alkotások és technológia szakcsoport vezetője képviseli.

Szintén Horváth Mónika koordinálásával született meg egy hátrányos helyzetű miskolci óvodának szervezett jótékonykodás is. A Miskolci Diósgyőri Óvoda Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodája 64 kisgyermeket fogad Lyukóbányáról és Tatárdombról, ahol nagy szükség van a játékokra és különböző fejlesztő eszközökre. A DLA Piper Hungary szerette volna örömtelivé tenni az ünnepüket, ezért anyagi hozzájárulás mellett tárgyi adományokat gyűjtöttünk az intézménynek. A kollégák jótékonysági felajánlásait hamarosan elszállítjuk az óvoda részére.