Welcome to finance Financial Services.

DLA Piper – ELSA Karriernap

04 Nov

Ez a program most elsősorban nem rólunk, hanem a nemzetközi irodákra nyitott pályázókról szólt. A workshop jellegű foglalkozás keretében közösen elemeztük és csiszoltuk tovább az előre beküldött önéletrajzaikat és motivációs leveleiket. Tény, hogy voltuk köztük pár nagyon jól összerakott pályázat, de egy-két gyakorlati értékelési szempontot behozva azért mindegyiken sikerült javítanunk egy kicsit.

A második körben az interjútechnikákra fókuszáltunk. A workshop jelleget megtartva szituációs gyakorlatokon keresztül mentünk végig a jellemző kérdéseken, hogy azután közösen értékeljük a résztvevők válaszait. Persze itt is behoztuk a “másik oldal” szempontjait: miért a kérdés, valójában mire kíváncsi a kérdező és milyenek lehetnek az optimális válaszok. Nem kerültünk meg olyan szenzitív területeket sem, mint például a jövedelemigény.

A résztvevők hasznosnak és érdekesnek találták a programot, időnként pedig kifejezetten jól szórakoztunk :). Ugyanakkor meglepő volt a résztvevők céltudatossága és vállalkozó kedve: gyakorlatilag mindenki aktív szerepet vállalt mindkét témakör kapcsán.

Reméljük, még sok érdeklődő hallgatót láthatunk viszont hasonló eseményeken!