Welcome to finance Financial Services.

Öt ország hallgatói lehettek ügyvédek egy napra: nemzetközi döntőt rendezett a DLA Piper Hungary

11 Sep

Megrendezte a Lawyer for a Day esetmegoldó verseny első nemzetközi döntőjét a DLA Piper Hungary ügyvédi iroda. A tavaly hatodik alkalommal megtartott jogi vetélkedő nagy sikerére tekintettel idén mintegy 15 ország joghallgatóinak biztosított lehetőséget a budapesti iroda arra, hogy bizonyítsák rátermettségüket a döntőben. A vetélkedőbe beválogatott 6 csapat közül végül a román csapat diadalmaskodott. A versenyt a DLA Piper Hungary a koronavírus-járványra tekintettel digitálisan, online segédeszközök biztosításával rendezte meg.

A szeptember 10-én és 11-én megtartott nemzetközi döntőbe 5 ország (Spanyolország, Románia, Oroszország, Olaszország és Magyarország) 6 csapata, összesen több mint 20 versenyző jutott be. A döntős mezőny két csapata a DLA Piper Hungary színeiben indult: míg az egyik a 2019-es Lawyer for a Day nyerteseiből állt, a másik csoportot a budapesti iroda korábbi gyakornokai alkották.

A résztvevő ügyvédi irodák által nevezett, tehetséges fiataloknak egy kontinenseken – Európán és Afrikán – átívelő üzleti vállalkozás létrehozásához kellett képviselniük a fiktív ügyfelet: ehhez egy szindikátusi (joint venture) szerződés tervezetét kellett elkészíteniük, majd megtárgyalni a megállapodás fő sarokpontjait, különös tekintettel a jogi kihívásokra, az üzleti tervre és a tárgyalástechnikára.

A nemzetközi verseny szervezője, a DLA Piper budapesti irodája a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel mind a hallgatók, mind pedig a versenyben közreműködők egészségét és biztonságát tűzte ki elsődleges célul. A kétnapos döntő résztvevőinek az iroda online eszközöket biztosított a csapattagok közötti együttműködés és a kapcsolattartás elősegítéséhez. A versenyzőknek a döntő folyamán alkalmuk nyílt valós körülmények között megtapasztalni a tárgyalási nyomást, angol nyelven egyeztetni az ügyféllel, illetve a csapatvezetőkkel és a csapattámogatást biztosító jogászokkal konzultálni az eset megoldása érdekében. Bár a döntőben megoldandó feladat számos komplex kihívást tartogatott, a fiatal jogászok a dokumentumok aprólékos kidolgozásával és a tárgyalási stratégiák megalapozásával sikeresen abszolválták azokat.

A nemzetközi verseny főnyereményét, az Európán belül szabadon felhasználható, retúr repülőútra szóló utalványt a román csapat tagjai vihették haza. A díjazottaknak és a résztvevőknek a DLA Piper Hungary ezúton is gratulál!

Győztesek:

Best Team: Team Romania
Calin Stefanopol
Paula Iusan
Mihai Huiala
Adelina Tudurachi

Best Drafting Team: Team Spain
Juan Gómez Carus
Marina Pire Gonzáles Melendi
Blanca López

Trusted Advisor (Best Performing Individual)
Olga Prokaeva (Oroszország)