Welcome to finance Financial Services.

„Mindenki tudta a dolgát, és azt is tudtuk a másikról, hogy meg fogja tenni a magáét”

05 Apr

A 2017-es, immár negyedik Lawyer for a Day esetmegoldó verseny győztes csapata – a Talent Pool programban való részvétel mellett – egy különleges londoni utat is elnyert. A hazaérkezést követően az új élményekkel gazdagodott hallgatók, Hetyésy Anna (ELTE), Rózsavölgyi Márk (PPKE) és Kövesdi Áron (ELTE) meséltek a londoni tapasztalatokról, a versenyről és további terveikről.

Elsőként a londoni hétvégére voltunk kíváncsiak, hiszen egészen frissek voltak még az úttal kapcsolatos élményeik. Az utazás keretében a DLA Piper kinti irodáját, európai központját is meglátogathatták, illetve a hazai iroda egyik ügyvédjelöltjével, Szalbot Balázzsal is találkozhattak, aki jelenleg az LSE-n (London School of Economics) tanul. Balázzsal meglátogatták az egyetemet, továbbá egy közös vacsora alatt is volt alkalmuk beszélgetni és kérdezni a külföldi tanulmányokról, illetve a jogi mesterképzésről, az LLM-ről.

Ha már szóba kerültek a jogi karrierek, akkor természetesen a Lawyer for a Day-ről is kérdeztünk. Hogyan indultak el ezen a versenyen? Mi segítette őket és mi jelentett esetleg kihívást számukra?

A fiatalok válaszai alapján egy érdekes csapat képe alakult ki. Amíg Anna szívesen indul minden lehetséges versenyen, így nagy gyakorlattal rendelkezik már ezen a téren, addig a két fiú inkább ad hoc jelleggel jelentkezett a Lawyer for a Day-re.

Az eltérő, változatos háttér a közös munkában is előnyt jelentett elmondásuk szerint. Az, hogy mindenki más területen jártas, sokat segített abban, hogy jól működjenek együtt. A csapatmunka elengedhetetlen tényező volt, mivel a feladatot úgy állították össze a szervezők, hogy mindenképpen csak kooperációban lehetett megoldani.

Azt, hogy a döntőbeli feladat során kikkel kell együtt dolgozniuk, sorsolással választották ki a helyszínen, így a szerencse is közrejátszott abban, hogy egy olyan csapat állt össze, akik kiválóan tudtak együttműködni (Anna és Áron egy egyetemen tanulnak, azonban lényegében ismeretlenül álltak neki a közös munkának). Bízhattak benne, hogy a ráosztott feladatrészt mindenki megcsinálja, és a különböző háttérismereteknek és előzetes tudásnak köszönhetően a komplex term sheet-et is fel tudták osztani egymás között aszerint, hogy ki-ki melyik részt ismeri legjobban. „Mindenki tudta a dolgát, és azt is tudtuk a másikról, hogy meg fogja tenni a magáét” – fogalmazott Anna.

Márkék szerint a csapatmunka mellett – furcsa mód – az időhiány is hozzájárult a sikerükhöz. Mivel a felkészülési szakaszban az utolsó percig dolgoztak, így arra már nem maradt idejük, hogy a prezentáció miatt izguljanak, mert „örültek, hogy egyáltalán elkészültek”. A prezentáció egy szimuláció része volt, amelyben egy kisebb céget képviseltek, akiket egy nagyobb vállalat kíván felvásárolni, amelynek képviselőit a DLA Piper budapesti partnerei és vezető ügyvédei alakították, akik kifejezetten részletekbe menően kérdeztek, éles helyzethez hasonlóan kezelték a versenyzőket. A döntő és az azt megelőző online forduló során néhány óra alatt a teljes, akár több éves procedúrát lehetőségük volt lekövetni, amelynek része volt például az ügyféllel és a felvásárló vállalattal történő többszöri egyeztetés is.

Ez mindenképpen kihívást jelentett számukra, azonban korábbi tapasztalataik nagyban elősegítették, hogy a szimuláció során szem előtt tudják tartani a legfontosabb célokat, és a tárgyalás során tudtak reagálni a váratlan helyzetekre, illetve olyan megoldásokat alkalmaztak, amelyek a rátermettségüket jelezték. Tervekkel és meghatározott céllal mentek be tárgyalni, ez pedig segített nem elveszni a részletekben. A fókuszáltságra jó példa, hogy a term sheetben az általuk képviselt cég számára problémás kérdéseket előzetesen kigyűjtötték, és a tárgyalás során irányadóként használták fel. Ahhoz, hogy ezzel a kritikus feladattal ilyen jól boldogultak, hozzájárult az is, hogy Áron gyakornoki munkája során is rendszeresen foglalkozik olyan ügyletekkel, amelyek során term sheet-eket is át kell tekintenie. Emellett nyitottak voltak az alkuhelyzetekre, és készek voltak engedni, cserébe az általuk képviselt cég igényeinek teljesítéséért. Az ügyfél célját szem előtt tartva tárgyaltak, azok teljesülését helyezték fókuszba. „Ha piros cabrio-t akar, akkor azt kell kihozni az ügyletből” – jegyezték meg nevetve.

Arra a kérdésre, hogy a versenyen felmerült esetek megoldásában milyen segítséget kaptak, vagy milyen egyéb forrásokra támaszkodhattak, az előzetes munka- és versenytapasztalatok mellett Anna még a szakkollégiumos (Mathias Corvinus Collegium Jog Szakiránya) tapasztalatokat emelték ki mint olyan érték, amely az egyetemi órák ismereteit jelentősen kiegészíti.

A szakkollégium hozzáadott értéke kapcsán felvetődött a kérdés, hogy a versenyen szerzett tapasztalatokat is figyelembe véve hogyan gondolkodnak a további karrierjükről? Mennyiben képzelik el jövőjüket külföldön, illetve nemzetközi környezetben, vagy inkább itthon maradnának?

Erre a kérdésre mindhármójuk eltérő választ adott. Márk már tanult korábban külföldön, illetve jelenleg, a DLA Pipernél végzett gyakornoki munkájának köszönhetően megéli a nemzetközi munkakörnyezetet, így nem kíván másik országba költözni. Anna még nem döntött, de elmondása szerint a versenyek rengeteget segítenek neki, hogy alakuljon, tisztuljon a pályájáról, karrierjéről alkotott elképzelése. Ennek része az is, hogy azonosítani tudja, mi az a szakterület, amely nem igazán érinti meg. Az LfD viszont felkeltette az érdeklődését az M&A iránt, így fel is vett már ilyen tematikájú kurzust a szakkollégium keretein belül. Ő sem szeretne elköltözni Magyarországról, bár szívesen kipróbálná magát külföldön egy rövid ideig. Áron pedig kipróbálta már magát egy biglaw irodánál, de nem találta meg számításait az ügyvédi munkában, így inkább a vállalati oldal felé fordult. A munka mellett tervezi, hogy kiutazik Amerikába, mert régóta vágya, hogy ott is kipróbálja magát.

Végül, de nem utolsó sorban megkérdeztük őket, hogy véleményük szerint mik azok a tulajdonságok vagy jellemzők, amelyek mindenképpen szükségesek a jogi – és azon belül is egy DLA Piperhez hasonló – irodánál való munkához?

Valójában abban mindhárman egyetértettek, hogy az alapvető rugalmasság, talpraesettség és gyors reagálás mellett az üzleti gondolkodásmód kulcsfontosságú a jogi területen (is), ezek ugyanis holisztikus, átfogó szemléletmódot tesznek lehetővé – ennek jó példája volt a LfD verseny is, hiszen az elméletet implementálni és alkalmazni kellett a gyakorlatban is, úgy, hogy az üzleti érdekek érvényesüljenek. Emellett a nyelvtudást és az IT készségszintű ismeretét emelték ki, mint mára már kulcskompetenciákká vált tulajdonságokat.