Welcome to finance Financial Services.

Légy az ügyvédünk egy napra 2019-ben is! – A DLA Piper Hungary győzteseket hirdetett

18 Nov
Lawyer for a Day

A DLA Piper Hungary 2019-ben hatodik alkalommal tartotta meg saját esetmegoldó versenyét, a Lawyer for a Day-t. A jogi vetélkedőre rekord számban, mintegy 300 hallgató jelentkezett, akik közül végül 222 versenyző kvalifikálta magát a szeptemberben megtartott első fordulóra. Az októberi második fordulóban 63 részletes riport érkezett: a továbbjutók mindkét forduló során online, chatbotos platform használatával törekedtek a feladat helyes megoldására.

A november 15-én megtartott döntő főnyereményéért, a moszkvai tanulmányi útért a 15 legjobb eredményt produkáló joghallgató indulhatott. A versenyzőknek idén egy hazai élelmiszeripari vállalat érdekeit kellett képviselniük egy potenciális befektetés kapcsán: komplex jogi tanácsadás és egyeztetés révén egy holland központú nemzetközi társasággal közös, konszenzuson alapuló üzleti megállapodást kellett sikeresen tető alá hozniuk. A feladatot a term sheet jogi kockázatainak feltárásával, annak megtárgyalásával kellett megoldaniuk úgy, hogy a befektetés során a lehető legjobb feltételeket tudják sikeresen kialkudni.

A DLA Piper Hungary budapesti irodájában megrendezett döntő versenyzői az iroda valamennyi erőforrását és funkcióit teljes körűen használhatták. A nap folyamán alkalmuk nyílt háromfős csapatokban dolgozni, valós körülmények közti tárgyalási nyomást megtapasztalni, ügyféllel egyeztetni mind angol és magyar nyelven, illetve a DLA Piper 5 mentorával – avagy csapattámogatást biztosító jogászával – konzultálni az eset megoldása érdekében. A döntő feladata idén is magasra tette a lécet, a joghallgatók azonban a minden részletre kiterjedő prezentációk és az alapos tárgyalási stratégia megalkotásával sikeresen abszolválták azt.

Büszkék vagyunk arra, hogy – a hasonló versenyek között egyedülálló módon – a Lawyer for a Day versenyzői az ország valamennyi jogi karját képviselték a verseny fordulói során, és hogy a döntőbe 6 jogi karról érkeztek versenyzők.

 

A döntő díjazottai:

Első helyezett csoport:
Adler Brigitta, Reisz Réka, Stipkovits Tamás

Teamwork Különdíj:
Antal Krisztin, Sárkány Balázs, Varga Zita

Trusted Advisor Különdíj:
Szopkó Rebeka

Negotiator Különdíj:
Reisz Réka

Business Advisor Különdíj:
Stipkovits Tamás

Wolters Kluwer Különdíj:
Antal Krisztin

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a részvételt minden egyes jelentkezőnek! Reméljük, az alábbi, a döntő hangulatát bemutató videó meghozza a kedveteket a jövő évi Lawyer for a Day versenyünkhöz!