Welcome to finance Financial Services.

Friends in a Flash

16 May

Császár Barbara a Flash-program legutóbbi körének keretében, tavaly év végén egy nemzetközi csapat tagjaként két hetet töltött a DLA Piper párizsi irodájában. Vele beszélgettünk a programról, személyes tapasztalatairól és arról, miként hasznosulnak a kintlét alatt kötött barátságok a mindennapi munka során.

Kiknek szól, miből áll a Flash-program?

A program keretében elsősorban egy-két éve szakvizsgázott ügyvédek tölthetnek két hetet a DLA Piper egy külföldi irodájában. A legtöbb résztvevő hozzám hasonlóan nagyjából öt éve csatlakozott a céghez, már önállóan végzi a munkáját, de még nem tölt be vezető pozíciót – a Flash program elsősorban ezt a keményen dolgozó fiatal ügyvédi réteget célozza. A két hét alatt a kollégák megismerkedhetnek a program többi résztvevőjével és a host iroda munkatársaival is, tanulhatnak egymástól, mindeközben pedig jól is érezhetik magukat.

Mit gondolsz, ez utóbbiak – kapcsolatépítés, szakmai fejlődés, szórakozás – közül melyikre helyezi a hangsúlyt a Flash?

Mindenképpen a kapcsolatépítést emelném ki. Az ebben a karrierszakaszban lévő ügyvédek – éppen az önálló munkavégzés miatt – talán kevesebbet találkoznak a kollégákkal, ezért nagyon örültem, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak (ami egyébként 8 főből állt, és minden értelemben nagyon sokszínű volt). A minket fogadó franciák is nagyon vendégszeretőek voltak, tárt karokkal vártak. Szerintem az egésznek az a célja, hogy ne csak egymás neveit ismerjük, hanem hazaérve könnyebben megkeressük egymást, ha szükség van rá, ami meg is valósult:

Ha meg kéne nézni egy francia szöveget, átküldöm a francia lánynak, ő pedig egyből leokézza. Egy UNICEF-es pro bono ügy is kikötött nálunk a Flash-nek köszönhetően.

Ami a szakmai fejlődést illeti, egy ilyen rövid secondment alatt nem igazán lehet érdemben bekapcsolódni a kinti munkába, a workflow meetingek látogatása mellett lényegében az otthoni feladatainkon dolgoztunk, csak eltérő környezetben. Ettől függetlenül nagyon sokat lehetett tanulni, érdekes volt például a párizsi iroda knowledge management rendszere, amire nem véletlenül voltak nagyon büszkék.

Ha már itt tartunk, mennyire különbözött a megszokottól a párizsi iroda működése?

A kinti iroda közel 300 fős, amiből adódnak bizonyos különbségek. Ugyanakkor az egyik legérdekesebb, a programnak köszönhető élmény volt azt látni, hogy mennyire hasonlóan dolgozunk: az egy adott szinten és területen dolgozó kollégáknak gyakorlatilag ugyanazok a feladatai, kihívásai, és sok a közös ügyfél is.

A közös ügyfelek és kihívások megbeszélése mellett remélem szórakozásra is maradt idő…

Igen, szinte minden nap csináltunk valamit – a bor- és sajtvacsorák például megunhatatlanok. Természetesen a párizsi városnézést se lehetett kihagyni, és a kinti iroda karácsonyi partijába is belecsöppentünk, ami tényleg óriási buli volt. Az egész egy kicsit olyan, mint az Erasmus-élmény, csak picit több munkával, és kevesebb alsó polcos borral.