Welcome to finance Financial Services.

Finn joghallgatóknak mutatkoztunk be

12 Oct

A DLA Piper helsinki irodájának közvetítésével szerveztünk irodalátogatást a University of Turku több mint 40 joghallgatójának. Beszélgettünk arról, hogy mennyire más egy pályakezdő ügyvéd munkája ma, mint néhány évvel ezelőtt, és gyakornokaink is megosztották tapasztalataikat a külföldi hallgatókkal.

A University of Turku, Finnország második legnagyobb egyetemének jogászhallgatói látogatták meg irodánkat budapesti tanulmányútjuk során 2017. október 10-én. Több mint 40 hallgatót láttunk vendégül, akiknek bemutattuk a DLA Piper globális hálózatát és budapesti munkánkat, valamint a helsinki iroda gyakornoki programját.

Ezután beszélgettünk az ügyvédi szakma jövőjéről is: többek között az egyre komplexebb ügyfélelvárásoknak és az információtechnológia fejlődésének köszönhetően gyökeresen megváltozott, hogy mit várhat egy joghallgató a karrierjétől. Erre jó példa, hogy a korábban akár több tízezer oldal elolvasásával járó jogi átvilágításokat ma a DLA Pipernél néhány perc alatt végzi el a Kira névű, mesterséges intelligenciára épülő szoftver.

„Kíváncsi vagyok, hogy milyen, a mesterséges intelligenciára épülő jogi szoftverek fognak megjelenni a következő években. Ezeket mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni, hogy már az egyetem alatt ismerkedhessünk a használatukkal” – mondta az egyik finn hallgató.

Ezután közösen bejártuk az irodánkat, a finn vendégek megismerkedtek például a „corner partner” fogalmával. Végül pedig a gyakornokainkkal beszélgettek; itt a magyar és a finn jogászképzés közti különbségekről is szó volt.