Welcome to finance Financial Services.

Biglaw life az Arsboni Karrier Fesztiválon

08 Nov

A nemzetközi ügyvédi irodákkal kapcsolatos hitekről és tévhitekről beszélgettünk az Arsboni Karrier Fesztivál október 7-ei workshopján. Még ma és holnap is meglátogathatjátok a DLA Piper standját, péntek este pedig a jogi innovációról szóló előadásunkat is meghallgathatjátok!

Mennyire nehéz bekerülni egy nemzetközi ügyvédi irodába? Milyen a gyakornoki munka? Mennyiben más az élet egy nagy nemzetközi irodánál, mint egy magyar vagy egy nemzetközi butikirodánál? Tényleg rengeteget kell dolgozni? Ilyen kérdések foglalkoztatták az érdeklődő joghallgatókat az Arsboni Karrier Fesztivál nemzetközi ügyvédi irodákról szóló keddi workshopján.

“A szakmai gyakorlaton való részvétel a legjobb módszer arra, hogy az ember belelásson az iroda működésébe, hiszen már itt is érdemi feladatokkal lehet foglalkozni”

– mondta a panelbeszélgetés során ügyvédjelöltünk, Nemes-Balogh Flóra. Amint az a beszélgetésből kiderült, egyáltalán nem lehetetlen gyakornokként bekerülni egy biglaw irodába (mindenképpen egyszerűbb, mint később jelöltként vagy ügyvédként!), persze a magas szintű angol nyelvtudás, a jó tanulmányok és a komoly szakmai érdeklődés nagyon fontosak.

Hogy miért érdemes megpróbálni? Többek között azért, mert nagy, az újságokba is bekerülő ügyekkel foglalkozhatsz, amelyek akár 10 ember munkáját is igénylik, és amelyeken akár New York-i, hongkongi kollégákkal dolgozhatsz.

Csötörtök este, a Fesztivál záró eseményén arról fogunk beszélgetni a Közgarden-ben, hogy kihalnak-e az ügyvédek, és lehetőség lesz 6 különböző országból érkező kollégáinkkal is megismerkedni. Gyertek, várunk Titeket, addig is nézzetek be a DLA Piper standjára az Arsboni Karrier Fesztiválon!