Welcome to finance Financial Services.

A jövő reménységei nemzetközi vizeken

19 Apr

Mindhárom nagy nemzetközi jogi perbeszédverseny szervezésében közreműködnek a DLA Piper munkatársai, ezzel is segítve a fiatal tehetségek fejlődését.

A DLA Piper a fiatal tehetségek felkarolása érdekében idén több, egyetemisták részvételével zajló jogi perbeszédversenyt is támogat. A Willem C. Vis Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Perbeszédverseny előzetes fordulójának egyik helyszíne az ügyvédi iroda volt, a Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny washingtoni döntőjére utazó csapatot többek között a DLA Piper is támogatja, a Telders International Law Moot Court Competition hágai döntőjébe jutott egyetemisták egyik felkészítője pedig Csernus Máté, irodánk ügyvédjelöltje.

1. Jessup

A Jessup a világ legnagyobb nemzetközi jogi perbeszédversenye, amelyen már több mint 550 jogi egyetem vett részt 87 országból. A rendezvénysorozat – amelyen korábban a DLA Piper több munkatársa is megméretette magát – európai fordulója 2015 után idén újra az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK) került megrendezésre. Az eseményre nemcsak Európából, hanem a világ számos országából, így Izraelből, Jordániából és Új-Zélandról is érkeztek csapatok.

Az ELTE-ÁJK csapata 4 győzelmét követően csupán néhány ponton múlt, hogy nem mérkőzhetett meg az európai elsőségért, ám így is kvalifikált a washingtoni döntőre. A magyarok több elismerést is magukénak tudhatnak, hiszen Mordivoglia Clio, a DLA Piper korábbi gyakornoka mintegy 60 agent között elnyerte a Best Oralist díjat, Bazánth Barbara szinte hibátlan teljesítményének köszönhetően pedig a verseny legmagasabb pontszámát érte el. A döntőre 2017. április 9-15. között került sor Washingtonban, ahol a magyar csapat is részt vett többek között a DLA Piper támogatásának köszönhetően, és a legjobb 32 közé jutott.

2. Telders

A Telders Moot Court Competition nemzeti fordulójában az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) csapata mérte össze tudását. Az elismert nemzetközi jogászok előtt zajló négyórás megmérettetésből egyhangú döntés alapján az ELTE csapata került ki győztesként, akik így részt vehetnek a májusban megrendezésre kerülő hágai nemzetközi döntőn. A csapatot a lehető legjobb eredmény elérésben dr. Csernus Máté – irodánk ügyvédjelöltje, Jessup-alumnus – coach-ként segíti.

3. Vis

A Vis Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Perbeszédverseny a világ egyik legrégebbi ilyen eseménysorozata. Az alternatív vitarendezési módszerekre fókuszáló verseny előzetes fordulóját április 3-4-én Budapesten rendezték meg, irodánkban is sor került megmérettetésekre. Számos nemzet képviseltette magát, érkeztek diákok többek között az Egyesült Államokból, Mexikóból, Indonéziából és Németországból is. A Moot döntőjére április 7 és 13 között Bécsben került sor.

Mindhárom verseny minden résztvevőjének gratulálunk a teljesítményéhez, és sok sikert kívánunk a Telders-döntősöknek. A további eredményekről, a résztvevők élményeiről oldalunkon olvashattok még beszámolókat, kövessétek a legfrissebb tartalmakért!

A borítóképen a Telders döntőjére utazó csapat szerepel (forrás: https://www.ajk.elte.hu/hir?id=NW-1119)