Welcome to finance Financial Services.

2018-ban is légy az ügyvédünk egy napra! – Lezárult az idei verseny

29 Nov

Immár ötödik alkalommal rendeztük meg a DLA Piper háziversenyét, a Lawyer for a Dayt. A szeptemberi első fordulóra 111 hallgató jelentkezett az ország valamennyi jogi egyeteméről. Az októberi második fordulóba már csak 56-an jutottak tovább, akik közül ismét a legjobb tizenöt versenyző kvalifikált a november 16-i döntőbe.

A döntőt a DLA Piper Hungary budapesti irodájában tartottuk, ahol a versenyzők az Iroda valamennyi erőforrását és funkcióit teljes körűen használhatták. Az idei feladat során a csapatoknak most egy svéd befektető számára kellett komplex jogi átvilágítást végezniük, majd ezzel kapcsolatos tanácsadást nyújtaniuk, egy magyar családi vállalkozás felvásárlását előkészítendő. A feladat egyaránt érintett társasági jogi, versenyjogi, munkajogi, peres, szabadalmi, ingatlanjogi és finanszírozási kérdéseket, lefedve ezzel Irodánk vezető praxisait.

A döntő megszokott magas színvonaláról a versenyzők gondoskodtak, akik remekül helyt álltak a feladatok megoldása során. Ennek során módjuk nyílt csapatban dolgozni, valós körülmények közti időnyomást megtapasztalni, ügyféllel tárgyalni mind angol és magyar nyelven.

Büszkék vagyunk rá, hogy – a hasonló versenyek között egyedülálló módon – az ország valamennyi jogi képző helye képviseltetve volt a verseny során és a döntőbe is 6 jogi karról érkeztek versenyzők.

A döntő díjazottai:

1.      csapat Albert Lili ELTE ÁJK Fődíj
Kerekes Attila ELTE ÁJK
Rinfel Márton PTE ÁJK
2.      csapat Almásy Márk ELTE ÁJK Trusted Advisor
Marton Roland SZTE ÁJTK
Németh Barbara PPKE JÁK WK Egyéni Különdíj
3.      csapat Almási Dániel PPKE JÁK
Rózsavölgyi Márk PPKE JÁK
Varga Zita SZTE ÁJTK Kiváló Csapatjátékos Különdíj
4.      csapat Angeli Rita Bernadett ELTE ÁJK WK Csapat Különdíj
Kiripolszky Michaela ELTE ÁJK
Szilágyi Szabolcs DE ÁJK
5.      csapat Alkoda Enes ME ÁJK Kiváló Speaker Különdíj
Lebedi Réka ELTE ÁJK
Szegedi Levente SZTE ÁJTK

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, valamint köszönjük a részvételt minden jelentkezőnek!

A korábbiakhoz hasonlóan hamarosan jelentkezünk a döntő részleteivel egy írásos beszámoló, illetve egy videós összefoglaló formájában. Addig is „kóstoljatok bele” a verseny hangulatába egy rövid videó előzetessel és néhány képpel.